seo juice

Vad är viktigast för backlinks ska ge SEO-juice?

När du vill klättra uppför Google-kullen behöver du bra länkar. Det vet du ju. Backlinks är som bensin i en motor, eller el till elmotorn. Du behöver en bra motor och bra batteri, men utan bensinen kommer du inte långt. Här på Loyallinks.se får du hjälp med bästa länkarna men det är viktigt att du tänker på hur dessa ska formas för att ge den önskade SEO-juicen.

Men det finns ju olika typer av bensin och det gäller att passa ihop dina backlinks med din sajt på rätt sätt. Det här handlar framförallt om relevans. Om du vill pusha din skobutik uppför Google-berget så bör dina länkar komma från sajter som handlar om mode, fötter och annat som har en anknytning till ämnet skor.

Relevans är väldigt viktigt för bra backlinks

Backlinks som kommer från relevanta källor är bra. Det betyder dels att sajten du får länken från har någon form av koppling till din sajt. Det betyder också att innehållet som länken kommer från är relevant. Det är knappast klokt att skriva en artikel som handlar om myrstackar och så slänga in en länk om casinon.

Då kan du lika gärna låta blir. Däremot kan du ha en artikel som handlar om slots med naturtema för att få en länk som passar in i texten. Det här är ju den typ av innehåll som kan fungera på en sajt som har ett naturtema men som också tar upp livsstilsfrågor.

Tänk på 3 saker:

  1. Sajten du länkar på ska ha relevans
  2. Innehållet du länkar från ska vara relevant
  3. Ankartexten för din länk ska vara relevant

I grund och botten så handlar det om att det hela ska vara naturligt och äkta. Undvik andra typer av länkar för de kan förstöra din sajts rykte både på kort och på lång sikt.

Det är möjligt att använda artikelkataloger och liknande sajter som har en bredd. Fast den här typen av länkar är inte lika effektiva som de som kommer från sajter och sidor som är riktigt relevanta med spetskompetens i innehållet.

seo meck

Ett naturligt flöde av länkar

En annan sak som är viktigt att komma ihåg är att du behöver ett naturligt flöde av länkar. Om du får 100 länkar på en vecka så ser det minst sagt skumt ut. Skulle 100 olika sajter plötsligt få för sig att länka till dig samtidigt? Och det med samma ankartext…

Du inser själv att det är uppenbart att det här inte är kvalitet eller naturligt. Du bör istället noga välja de sajter som du vill ha backlinks från. Publicera nya artiklar med bra innehåll med mellanrum. Variera dina källor på ett sätt som ger dynamisk känsla.

Använd olika ankartexter

Sist men inte minst ska du också tänka på att variera dina ankartexter. Att alltid ha enbart det nyckelord som du vill ranka med är inte så smart. Det ser inte naturligt ut. Med variationer och long-tail-ankartexter så blir det bättre variation och det är positivt för ditt SEO-arbete med backlinks!