Våren kommer med gratis länkar på köpet! 
För varje länk du köper får du 2 länkar till helt gratis. Du väljer fritt de 2 gratislänkarna från länkarna som kostar upp till EUR 125.
Detta gäller oavsett vilken länk du köper från Loyallinks.se. Billig eller dyr länk.
Den här kampanjen gäller till och med den 22:a april, klockan 11.00. Därefter är det vanliga priser igen!
Frågor? kontakta oss eller läs frågorna och svaren

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
backlinks placering

Var i texten ska backlinks placeras?

Ett vanligt råd är att få in backlinks så långt upp på en sida som möjligt. Det är ju ganska logiskt. Ju högre upp i en text du har saker och ting, ju viktigare är de. Men en länk bör inte läggas hur som helst på den övre delen av sidan och ibland kan det rentav vara bättre att låta den komma med lite längre ner i texten.

Naturlighet är nyckelordet du ska lägga på minnet

Innan du börjar dividera om var länken ska ligga ska du komma ihåg ordet naturlighet. Ta en titt på texten. Ser det naturligt ut om den börjar med en länk till din sajt från första ordet? Det är sällan bra att göra på detta vis.

Men visst kan det passa mycket bra att ha länken i första paragrafen om den är högst relevant. När det handlar om backlinks är relevans A och O. Låt oss säga att texten handlar om att man har upptäckt en viss salva som fungerar mot vårtor och du länkar till en sida som förklarar hur detta fungerar. Då är det ju bara naturligt att länka tidigt i texten till källan för påståendet.

I andra texter kanske det är så att huvudämnet inte har med din sajt att göra. Det kan vara en text som handlar om roliga saker man kan göra i Göteborg. Låt oss säga att din länk går till en sida som visar hur man kan resa till Göteborg. Då kanske länken passar bättre längre ner i texten där du har en paragraf om hur man reser till attraktionerna i Göteborg.

Under eller före andra länkar?

Tumregeln är att din länk bör komma före andra länkar som finns i texten. Det gäller båda utlänkar till andra källor som inte tävlar med din sajt och inlänkar på sajten som din backlink publiceras på. Men återigen, naturlighet är det viktigaste.

När det passar bra med en inlänk före din länk så är det inget hot. Tvärtom så får det länkningen i texten att verka äkta. Det är ju precis vad du vill ha så du behöver inte vara supernoga med att din länk alltid kommer först.

Det kan dock vara klokt att den kommer före andra utlänkar även om dessa inte går till en sajt som konkurrerar med din. Inlänkar behöver du dock inte bekymra dig om. De stärker ju bara textens samband med annat som finns på sajten som den publiceras på. Det är bara bra!