gratis backlinks

Hur får du gratis länkar?

Drömlänken är den som kommer från en riktigt bra sajt helt gratis. Det här kan hända om du har bra innehåll som folk länkar till på ett naturligt sätt. Det är ytterligare en anledning till varför du bör lägga mer krut på innehållet på din sajt.

Fast det gäller förstås att folk hittar din sajt och de sidor som de kan tänkas vilja länka till. Om du inte syns högt upp i sökresultaten så kanske inte detta sker. Då måste du ändå peppra lite med länkar för att fler ska upptäcka din sajt. Går det att få gratis länkar? Ja, men det kräver en hel del arbete.

Några olika typer av gratis länkar

Det finns lite olika typer av gratislänkar och hur bra de är beror på den sajt de kommer från och givetvis relevansen. Det är alltid bättre med relevanta backlinks. Om det är gratis men totalt irrelevant är det bättre att låta bli.

Möjliga gratis backlinks är:

  • Texter i artikelkataloger om du kan skriva texten själv
  • Backlinks från länkkataloger som är gratis
  • Text mot backlink i texten för sajter som tar emot gästinlägg

köpa backlinks

Länkbyten ger gratis backlinks men kostar tid

Du kan också byta länkar med andra sajter. Det vill säga att du länkar till en sajt och får en länk till din tillbaka. Här måste du verkligen vara noga med att inte byta länkar rakt av mellan två sajter. Det skriker länkbyte och då är länkarna inte mycket värde. I värsta fall kan de få motsatt effekt.

Om du ska göra länkbyten ska du se till att du får länk till din sajt från en sajt som du inte länkar till. Dessutom bör du undersöka om sajten du länkar till och sajten du får länk från ligger på samma server. Då har de samma IP. Det här ser du lätt med verktyg som Ahrefs.

Om sajterna har samma IP-nummer så förstås även Google att det är samma person bakom sajterna varpå länkbytet kan konstateras. Det finns grupper på Facebook där du kan få till bra länkbyten mellan flera personer. Det här är förstås tidskrävande och så måste du själv ta hand om texter som länkarna ska ligga i.

När du räknar på vad din tid är värd och vad det kostar med att få professionell text skriven så att länken verkligen ger något så är det inte säkert att det blir billiga backlinks. Då kan det vara bättre att köpa backlinks billigare på Loyallinks.se för att få högsta kvalitet men spara tid. Fast om du tycker att det här är kul så kanske det ändå känns helt okej att sitta och mecka med länkbyten.

Gästinlägg kan vara gratis

Många sajter tar ju betalt för att publicera gästinlägg med backlinks. Men det finns också sajter som inte gör det. Dels kan du se på artikelkataloger där alla som vill kan lägga in nya texter med länkar enligt de regler som finns. Det kan vara gratis.

Du kan också söka efter sajter som tar emot gästinlägg och ta kontakt. Erbjud en text om ett ämne som passar sajten mot att du får ha med en länk. Det här är en väl beprövad metod som också är tidskrävande men som kan leda till unika och mycket bra länkar.